ORPHEUS Theaterplein

  Hooggeëerd publiek, welkom bij het nieuwe ‘Orpheus Theaterplein’! Speciaal voor het Drakenbootfestival heeft Theater Orpheus een afwisselend theaterprogramma samengesteld, waarvoor het plein aan de Stadskade wordt omgetoverd tot een sfeervol Theaterplein. Kom kijken naar de geweldige voorstellingen in de gezellige tipi-tent, die op zaterdag en zondag doorlopend én helemaal gratis te zien zijn. Een bezoek aan het Drakenbootfestival wordt zo met recht een complete dag uit!

  Programma zaterdag 25 juni


  Oeloek: 12.30, 13.30 en 14.30 uur
  O'Dreams: 16.00 en 17.15 uur


  OELOEK

  Oeloek maakte de afgelopen seizoenen naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten werden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk. Wat Oeloek maakt is tragikomisch, absurd en onbeschrijflijk grappig. Eerder speelde Oeloek onder eindregie van Martin van Waardenberg twee door zowel pers als publiek omarmde voorstellingen: De Nacht van de Nasmaak en Prille Roest. Met de aanmoedigingsprijs voor cabarettalent, de stijgend applaus stipendium, op zak, komt Oeloek nu met OpSchmùck.
  OpSchmùck is een voorstelling over te veel franje, overbodige versiering en loze beloftes. In een tijd waarin alles verkoopbaar is en aan de man gebracht moet worden, komt Oeloek met nu al de meest legendarische theater-mega-hit-sensatie- life changing - bucketlist vernietigende- oerknal-overtreffende voorstelling van het seizoen!
  Zaterdag shows om: 12.30, 13.30 en 14.30 uur (Orpheus Theaterplein). 


  O'DREAMS

  Ierse songs, dwaze verhalen
  Daar staan ze dan. Op een kruispunt in hun leven. Een roodharig ventje uit de Ierse middle of nowhere en een langharige folky uit de Hollandse polder. De één droomt onder het genot van een pint Guinness van de oversteek naar Nederland, terwijl de ander juist een leven tussen de groene Ierse heuvels romantiseert. Maken ze hun dromen waar? Komen ze zichzelf en elkaar tegen? En wie is toch die dwaze rocker uit Holland die telkens opduikt en dwarsligt? Dertig jaar later wordt alles duidelijk als deze drie elkaar tegenkomen op een nieuw kruispunt in hun leven. Ze grijpen hun instrumenten en spelen zichzelf terug in de tijd. Van nu naar toen. En weer terug. Hier links, daar rechts. En dan weer keihard rechtdoor. Het aantal kruispunten lijkt eindeloos op deze muzikale memory lane vol Ierse songs ...

  O'DREAMS slaat na het succes van 'Irish Ways and Irish Laws' (uitverkochte optredens) nieuwe wegen in met 'an Irish crossroads'. Een zeer muzikale én vermakelijke voorstelling vol magische songs uit Ierland. O’DREAMS is een Iers/Nederlands klassetrio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en het publiek wérkelijk weet te raken. 
  Zaterdag shows om: 16.00 en 17.15 uur (Orpheus Theaterplein)

  Programma zondag 26 juni

  Ernest Beuving: 12.30, 13.30 en 14.30 uur
  Cabocubajazz: 16.00 en 17.15 uur


  ERNEST BEUVINK

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’

  Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met muzikale begeleiding. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer. De acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.
  Zondag shows om: 12.30, 13.30 en 14.30 uur (Orpheus Theaterplein). 


  CABOCUBAJAZZ

  Van de melancholie uit Kaapverdie tot Cubaanse Rumba, en meer Afrika is de bakermaat van ontelbare meeslepende soorten muziek die de hele wereld hebben veroverd. CaboCubaJazz mixt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden (Westafrika) met een flinke portie opzwepende Cubaanse rumba, salsa en spannende improvisaties. Het resultaat: 100% CaboCubaJazz.De groep bestaat uit geweldige musici van over de hele wereld, met krachtige individuele kwaliteiten die samen op het podium elkaar weten te versterken, weten aan te vullen en weten op te zwepen tot mooie hoogtes. Je kan tijdens het concert bijna niet anders dan een dansje te wagen en of een stukje mee te zingen. Iedereen zal op zijn manier genieten van deze splinternieuwe show!  
  Zondag shows om: 16.00 en 17.15 uur (Orpheus Theaterplein)  Theater Orpheus 

  Theater Orpheus in Apeldoorn is één van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 200 tot 1300 plaatsen. Orpheus is tevens een unieke congreslocatie!