Nieuwe lokatie: Zwitsalpark!

Met trots kunnen wij je laten weten dat het Grolsch Drakenbootfestival verhuist naar het mooie Zwitsalpark in Apeldoorn! Daarmee groeit het festival door naar een festival met landelijke uitstraling! Op een steenworp afstand, maar 700 meter van de oude lokatie, ligt dit grote, mooie, groene park. Dit terrein is 4x zo groot. Hier kan het festival ruimer opgezet worden, met verschillende area’s, meerdere muziekpodia, een club, meerdere theaterpodia- en voorstellingen, pop-up shows, foodtrucks en een groter Drakenland voor kinderen met nog meer shows en activiteiten. Maar natuurlijk wel in de vertrouwde, zomerse, relaxte festivalsfeer die de deelnemers en bezoekers gewend zijn.

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Eerst maar op 1 dag, met alleen een bedrijvenrace, inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt. Het Zwitsalpark wordt de derde lokatie. Vanwege de enorme groei die het festival doormaakte, verhuisde het festivalterrein in 2010 al van het kleine veld naast de Brugwachter naar het ruimere Havenpark. Maar ook daar groeide het festival uit haar jasje. In het nieuwe Zwitsalpark heeft het festival alle ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Afgelopen periode is er samen met de Gemeente Apeldoorn en Waterschap Vallei-Veluwe hard aan gewerkt om het park en de oevers geschikt te maken voor de komst van het Drakenbootfestival. Wij zijn erg blij met alle medewerking die zij hierin hebben gegeven en we staan te popelen om hier aan de slag te gaan!