CREW - vrijwilligers 

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 1 juni aanmelden als vrijwilliger, via onderstaand formulier. 

Nadat wij jouw aanmelding hebben verwerkt, ontvang je een bevestiging en het concept-rooster. 

Circa twee weken voor het festival ontvang je meer informatie over het festival, de werkzaamheden en het definitieve rooster. 

Aanmeldingsformulier


Ja, ik meld me graag aan als vrijwilliger bij het Drakenbootfestival!NAW-GEGEVENS


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


In welk Team/welke Teams wil je het liefst helpen?


 

Op welke dag(en) kun je helpen?


 
Welke tijden kun je helpen?
Tijdens de op/afbouw ben je op elke tijd welkom. Wij zijn er de hele dag en avond, tussen 8.00 en 23.00 uur!


  

 

CV, motivatie en foto
Als je je voor de 1e keer aanmeldt als vrijwilliger, ontvangen we graag van jou voor onze selectie en administratie:
- CV
- recente foto
- korte motivatie waarom je het leuk zou vinden om bij het festival te helpen
Deze kun je hier uploaden, of mailen aan crew@drakenbootfestival.nl. Alvast bedankt!


 


OPMERKINGEN


 


 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


informatie

Hou je van gezellige drukte en ben je servicegericht? Dan zul je bij het Drakenbootfestival zeker een leuke dag hebben! Of je het nu leuk vindt om biertjes te tappen, slepen met kabels, het helpen bij kinderactiviteitent, tenten inrichten, toezicht houden of broodjes smeren, er is voor ieder wat wils en we zijn hartstikke blij met je hulp! 

Wij bieden jou:

 • - gratis toegang tot het festival of munten (afhankelijk van je dienst)
 • - drankjes tijdens je dienst 
 • - lunch/maaltijd tijdens je dienst (afhankelijk van tijdstip van je dienst)
  - na sluitingstijd een gezellige 'afterborrel'
 • - een prachtig festival t-shirt 
  - een dag vol gezelligheid en een unieke ervaring
  - uitnodiging voor een gezellige vrijwilligersborrel na het festival 
  - en niet te vergeten: eeuwige dankbaarheid van de organisatie!

Vergoeding VRIJWILLIGERS

 • - werk je op zaterdag en/of zondag (en niet op vrijdag) in een    aaneengesloten dienst van minimaal 6 uur? Dan krijg je een gratis ticket  voor Drakenboot in Concert op vrijdagavond! 

 • - werk je op vrijdagavond (en niet op zaterdag/zondag) in een dienst van minimaal 6 uur? Dan krijg je 4 consumptiemunten die je het hele weekend kunt besteden bij het festival. 

 • - werk je op vrijdagavond n zaterdag en/of zondag in diensten van        minimaal 6 uur? Dan krijg je 8 consumptiemunten die je het hele  weekend kunt besteden bij het festival.

functies

Bouw & klus Team

Het Bouw & Klus Team helpt de weken/maanden voor het festival met het maken van mooie attributen voor het Drakenbootfestival. Denk aan mooie houten toegangspoorten, meubels van pallets, bewegwijzering etc. Daarmee wordt het festivalterrein mooi aangekleed. Tijdens de op- en afbouw van het festival helpt het Bouw & Klus Team de gemaakte meubels in elkaar zetten en weer afbouwen. Dus ben je handig en vind je het leuk om een of meerdere dagen te helpen: heel graag!! 

Team Op&Afbouw

Voor en na het Drakenbootfestival gaan we met een groot team vrijwilligers aan de slag met het op- en afbreken van het festivalterrein. Denk bijvoorbeeld aan het afzetten van het terrein met hekken, het ophangen van vlaggen en lampions, inrichten van tenten, inrichten en bevoorraden van de barren, plaatsen van meubilair, ophangen van bewegwijzering etc. Voor deze functie zijn twee rechterhanden en een gezonde werklust gewenst. 

Parkeerbegeleider

Als parkeerbegeleider begeleid je auto's op de parkeerplaatsen, je wijst ze de juiste plek aan om te parkeren. Aan de rand van het festivalterrein verwijs je fietsers naar de fietsenstallingen, om te voorkomen dat fietsen in het wilde weg worden gestald en zo bijvoorbeeld nooduitgangen blokkeren. Er zijn gecertificeerde verkeersregelaars die het verkeer op de weg regelen. 

Team kaartverkoop & kaartcontrole

In deze functie ben je het 'visitekaartje' van concert op vrijdagavond. Je ontvangt de bezoekers en controleert met een scansysteem de e-tickets. Ook is er een balie waar op de dag zelf nog tickets verkocht worden. Ben je representatief en is gastvrijheid jouw op het lijf geschreven? Dan voel jij je vast als een vis in het water in deze functie, waar je veel leuke contacten hebt met de bezoekers!

Locatiemanager


Je krijgt de verantwoordelijkheid over een bepaald gebied, bijvoorbeeld het Drakenland, de theater area, Plato stage etc. Je zorgt je ervoor dat de voorstellingen op tijd beginnen, je motiveert de vrijwilligers en hebt overzicht van wat er allemaal gaande is in jouw gebied. Je zorgt voor een goede publieksstroom en je let er op of alle faciliteiten in orde zijn. Je begeleidt de artiesten en leveranciers in jouw gebied en stemt met hen af. Lokatiemanagers zijn vriendelijk, gastvrij, representatief, enthousiast, zelfstandig en oplettend.

team BarREN

In het team barren word je tijdens het festival ingezet bij een aantal bardiensten. Horeca-ervaring is prettig (het zou fijn zijn als je weet hoe je een biertje moet tappen of zelfs een diploma Sociale Hygine hebt), maar is niet verplicht. Je kunt ook verantwoordelijk zijn voor het bevoorraden van de barren, en je zorgt er voor dat back-stage de opslag van alle voorraad overzichtelijk blijft, de emballage gesorteerd wordt etc. 

TEAM info & ontvangst

Bij de infobalie sta je bezoekers met vragen te woord en je ontvangt deelnemende teams en de crew, je schrijft ze in, geeft hen de nodige items mee en wijst hen waar ze naar toe moeten. Ben je servicegericht, representatief en stressbestendig? Dan is dit een leuke plek voor jou!

kantinehulp 

Er is een speciale crewruimte waar alle crew graag komt voor een kop koffie, iets fris, en natuurlijk een lunch en warme maaltijd. Wij zoeken gezellige kantinehulpen die bij de op/afbouwdagen en tijdens het festival de medewerkers en leveranciers gastvrij ontvangen, zorgen voor verse koffie, drankjes, een lekkere lunch en een opgeruimde ruimte. De vrijwiligers die helpen bij de drakenboot-race kunnen de hele dag niet van hun plek, als kantinehulp zorg je ervoor dat zij drankjes en een lunch op lokatie krijgen. 

Milieu team

Het Milieu Team maakt rondes over het terrein om er voor te zorgen dat het festivalterrein er de hele dag zo netjes mogelijk bij ligt en het voor de bezoekers een feest is om er te zijn. Je gaat bijvoorbeeld met het team de banken en tafels afnemen, prullenbakken legen, papier prikken etc. Een erg dankbare functie! 

Stuurmannen/vrouwen

Het team van stuurmannen/vrouwen kan altijd worden aangevuld! Ben je sportief en kun je een team goed instrueren en leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het is wel handig maar niet nodig om hiervoor ervaring op het water te hebben. Je krijgt een interne opleiding tot stuurman/stuurvrouw (theorie: halve dag, praktijk: 1 avond). Leeftijd: vanaf 18 jaar.